Recés de la pregària del cor – 23 de maig

Pregària CorEl dissabte 23 de maig tindrà lloc al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Núria la “jornada-recés de la pregària del cor”, una invitació per descobrir, familiaritzar-se o aprofundir en la pròpia intimitat, allò que podríem anomenar la vida o pregària “del cor”. Aquesta consisteix en el contacte constant amb l’essència d’un mateix així com en l’obertura confiada a la transcendència, coincidint amb l’ideal evangèlic de l’”oració incessant”.

El mitjà per realitzar-ho serà l’oració de Jesús. Aquesta pràctica s’ha cultivat sobretot a la tradició cristiana oriental i consisteix fonamentalment en la repetició conscient del nom de Jesús, com si es tractés d’un mantra cristià. Per altra banda, la bellesa del paisatge de la Vall de Núria oferirà un entorn privilegiat per a la contemplació i la pacificació interior.

L’activitat es desenvoluparà en un clima de silenci i familiaritat i està oberta a tots els buscadors, independentment de la fe que tinguin, sempre que estiguin disposats a deixar-se guiar per Jesús (almenys durant una estona)! Per altra banda, les propostes es poden adaptar a persones amb mobilitat reduïda, i hi ha l’opció que els participants puguin marxar abans o després de dinar.

Programa:

  • 10:15 – 10:45 BENVINGUDA*
  • 10:45 – 11:15 Introducció a l’oració de Jesús/pregària del cor
  • 11:15 – 12:00 Oració de Jesús – meditació caminant- oració de Jesús
  • 12:00 – 12:30 DESCANS
  • 12:30– 13:15 Oració de Jesús – meditació caminant- oració de Jesús
  • 13:30 – 14:30 DINAR
  • 14:30 – 15:30 DESCANS – TEMPS PERSONAL
  • 15:45 – 16:45 Celebració de la pregària del cor – invocació trinitària
  • 16:45 – 17:30 POSADA EN COMÚ DE L’EXPERIÈNCIA I COMIAT**

* Durant tota la jornada es mantindrà el silenci, exceptuant les dues últimes activitats

** HORARI CREMALLERA: 18:20h (és l’últim)

A %d bloguers els agrada això: